Εκτύπωση

Στου παραδείσου τα μπουζούκια ο σκυλάς

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βακιρτζή.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εν αρχή ήν ο λόγος

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

skiladikoΝαι, ακριβώς! Τον σκυλά, τον τραγουδιστή ντε, αυτόν με την μαλαματένια καδένα και το ολόχρυσο ρολόι, τον έχουν επιβάλλει στο Ελλαδιστάν οι ελληνικές ταινίες των 60's – 80's. Ναι, ακριβώς! Ο σκυλάς, παρέκαμψε τον Μαρκόπουλο και τα μαλαματένια λόγια στο μαντίλι –που τόσο υπέροχα τραγουδούσε η Λιζέτα Νικολάου- και επικράτησε / επικρατεί από τη Μεταπολίτευση και ύστερα... 'Τα ύστερα του κόσμου', όπως φαντάζομαι τον άρχοντα Πατριαρχέα του Καζαντζάκη να εξανίσταται ακόμα.

Γιατί, όντως, ο σκυλάς, όλοι οι σκυλάδες – σκυλούδες, είναι όντως υποπροϊόντα της αμάθειας, του εύκολου πλούτου και της επιφανειακής ζωής, που βασίζεται στο σεξ, την καλοπέραση, χωρίς πολλή πολλή σκέψη και φιλοσοφικά μπίρντι μπίρντι.

Δηλαδή, το σεξ και το χρήμα ελέγχουν πλήρως την πολιτική, τον αθλητισμό, χώρια δε το εμπόριο και τα ΜΜΕ. Έτσι, ο σκυλάς του πρώτου τραπέζι πίστα, άδει 'τα λοουλούδια στην κυρία από μένα', συνοδεία της τροφαντής (συνήθως) πουτάνας.

Κιι από την άλλη βγαίνει στην τηλεόραση για να δρομολογήσει

την εκλογή του νέου πρωθυπουργού μας, τα πώς και τα γιατί των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων και ούτω καθιεξής.. πίσω του, άλλωστε, υπάρχουν οι μεγαλοσχήμωνες, οι οποίοι στηρίζουν το πρώτο τη τάξει εθνικό σπορ των Ελλήνων. Δες και σκυλάδικο...

Κι αν κάνω άτακτη ζωή, δεν θα σε βάλω εγώ κριτή, πρέσβευε και χόρευε ο Ανδρέας του ζιβάγκο και των πανεπιστημιακών καθηγητών. Ναι... και ποιος Ελληνας δεν ήθελε να ζήσει σαν τον Ανδρέα; σαν τον Νίκο Γαλανό, το αρχοντολεβεντόπαιδο, του οποίου η στρίγκλα σινέmother, Τασσώ Καββαδία, καίει τα πλοία της για να βλαστήσουν τα οικονομικά των Βλαστών –ενώ ο Νίκος, ερωτοχτυπημένος, παντρεύεται την φτωχοκαψούρα του, Μπέτυ Λιβανού και την κάνει κυρά κι αφέντρα στη σπιταρόνα των Βλαστών! Η γνωριμία του ζεύγους σε καλλιστεία και ιδιωτική θαλαμηγό, δεν πιάνεται στα υπόψη μας... Μεγαλόκαρδοι είμαστε κι έτσι αφήνουμε ένα κοχύλι στο Αιγαίο, καθώς σεργιάναμε στου παραδείσου τα μπουζούκια...

Άρα και ο Ανδρέας υπήρξε εκλεκτός του σκυλά, που τον ανέβασε αυτός ο ένας και ομοούσιος σκυλάς και όχι πραγματικά ο κυρίαρχος λαός –που όντας Και αυτός ζητούσε ανοιχτά πια τον εκφραστή του. Δεν αρκούσε η, τότε, φρικιέ εμφάνιση της Ρένας Παγκράτη, ούτε και ήθελαν πλέον οι «Ελληνίδες, Έλληνες του Καραμανλή να χορταίνουν μέγαρο και παίδραρο στη ζούλα, όπως ο μέγας ηγέτης τους από την Πρώτη Σερρών. Τι να σου κάνει μια Πρώτη Σερρών, αν έχεις απωθημένο το πρώτο τραπέζι πίστα, το λέλουδο και το τσαλαπατημένο πιατικό στα πόδια σου!

Ανεξάρτητα τώρα, για το ποιος τα έκανε κρυφά και ποιος φανερά, ποιος ή ποιοι κερδίζουν στην ουσία απ' τον σκυλά; Ποιος θέλει να λειτουργούμε ως χώρα και ως λαός μόνο με τα βασικά μας έννστικτα λες και είμαστε κοπάδι σε μαντρί; Οι ανώτερες θρησκευτικές οργανώσεις –δες Εβραίοι; Οι Ταλιμπάν, η Χούλια Κότσιγιτ, ή η ομορφοαφέντρα του μεγαλοσχήμονα γιατρού, που ξεσκονίζει την πιτυρίδα απ' τον γιακά του συζύγου, αλλά και τα πεσκέσια του φρέσκου αβγού; Στο φεγγαράκι φτάσαμε, μα η κιτσαρία μένει (και επιμένει!) να κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα, καλύτερα με πίθηκο παρά με άντρα ανήθικο...

Σίγουρα κάποιες τάσεις και προσπάθειες για μια παγκοσμιοπιημένη υποταγή, είναι ολοφάνερες. Μετά το Προυστ ή Προζάκ, θάνατος ή ελευθερία, μελομακάρονο ή κουραμπιέ, δες και Γιωργάκης ή Κεντροδεξια, γκρίζοι λύκοι ή λευκά χέρια / κελιά –ο σκυλάς εκεί. Ακάθεκτος και πέρα από κρίση οικονομίας και αξιών.

'Στα 'δωσα όλα κι έμεινα στον άσσο', αναφωνούμε στον υπουργό εθνικής οικονομίας, αλλά ας αριβάρει στα μέρη μας καμιά sexbomb τε και symbol Βανδή, τότε τα φραγκοδίφραγκα θα γίνουν γαλλικές σαμπάνιες κι εμείς το βαπόρι απ' την Περσία ξέχασε και τα ηχεία!

Γιατί, όπως λέει και ο Αρκάς, 'Τι φυλή, τι ωφελεί αν δεν επιπλέουν οι φ(α)ελλοί' ;!

Share

2009©Kavalacity.net