Εκτύπωση

Απρόθυμοι οι επαγγελματίες να νοικιάσουν τα «σπιτάκια» της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς»

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου | k-tipos.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

owtacbtgΑπροθυμία δείχνουν οι επαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας,

να νοικιάσουν και να λειτουργήσουν τα ξύλινα περίπτερα που θα τοποθετηθούν και φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ελευθερίας. Πρόσφατα, μάλιστα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με θέμα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην λειτουργία των περιπτέρων, με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό, γιατί δημιουργούν, όπως είπαν,

συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα στεγασμένα εμπορικά καταστήματα, τα οποία πωλούν παρόμοια είδη, μ’ αυτά που διατίθενται στη λεγόμενη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά».

Σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Καβάλας μία συνάντηση εργασίας, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο, Χριστόδουλο Μιχαλάκη και με θέμα, την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Δήμος, μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με πληροφορία του «Κ.Τ.», συζητήθηκε κυρίως το ωράριο λειτουργίας της «Χριστουγεννιάτικης Αγοράς», καθώς και η μορφή της παραχώρησης των περιπτέρων. Υπάρχει η σκέψη να εκμισθωθούν κάποια από αυτά και τα υπόλοιπα να παραχωρηθούν, χωρίς ενοίκιο, σε τοπικούς συλλόγους για να προβάλλουν τη δράση τους. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες να νοικιάσουν τα περίπτερα, γεγονός που προβληματίζει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αυτό έχει ετοιμαστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Το επίκεντρο θα είναι και φέτος η πλατεία Ελευθερίας, όπου θα λειτουργήσουν το παγοδρόμιο, το καρουζέλ, το τρενάκι και φέτος, για πρώτη φορά, ένα πειρατικό πλοίο. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Κρηνίδες, την έδρα του τέως Δήμου και νυν δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μία ακόμα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Απρόθυμοι οι επαγγελματίες να νοικιάσουν τα «σπιτάκια» της «Χριστουγεννιάτ ικης Αγοράς»apostolos 04-12-2012 09:14
Τι να πεις. Εμπορικος σύλλογος ειναι μια μιζερια οπως και η αγορά της Καβαλας. Αντε δεν βλεπουν ποσο "ανταγωνιστικα" λειτουργουν τα εκατονταδες σπιτακια σε αλλες αγορες του εξωτερικού όπως πχ τηε αδερφοποιημενης πολης Νυρεμβεργης. Εως 4 εκκατομυρια επισκεπτες εχει λογω της χριστουγενιατικ ης αγορας με την αναλογη ατμοσφαιρα που δημιουργουν. Αντε να πεις ειναι μακρυα. Η ονειρουπολη? Και εκει τα σπιτακια λειτουργουν ανταγωνιστικα? Μα τοσο πολυ ειναι? Για αυτο πεθαινει η αγορα της Καβαλας και η Καβαλα μαζι. Δεν φταιει η κριση βεβαια. Το υγιεις εμποριο λειτουργει παντα σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον, και αν μια αγορα δεν ειναι ανταγωνιστικη θα πεθανει. Και δεν φταιει η κριση για την ελλειψη ανταγωνιστικοτη τας.
 

2009©Kavalacity.net