Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Γεωγραφική θέση

Δημοσίευση στη κατηγορία Καβάλα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Ο νομός

Ο νομός Καβάλας, με έκταση 2.109 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγκαλιάζεται από δύο ποταμούς που ορίζουν και τα φυσικά του σύνορα με τους γείτονες νομούς. Το Στρυμόνα στα δυτικά και το Νέστο στα Ανατολικά. Αν λάβουμε υπόψη και πως όλη η δυτική πλευρά του "χαϊδεύει" το βόρειο Αιγαίο, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται εξαρχής για μία πανέμορφη περιοχή.
map-kavala1
Διοικητικά χωρίζεται σε 4 δήμους (Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου) με μεγαλύτερο το Δήμο Καβάλας, που μετά τη συνένωσή του με το δήμο Φιλίππων εκτείνεται σε 344.357 στρέμματα και αποτελεί φυσικά την πρωτεύουσα του νομού.

Η πόλη

xartispolisΗ πόλη της Καβάλας αριθμεί περί τους 70.000 κατοίκους και απλώνεται αμφιθεατρικά στους γύρω λόφους. Απέχει από την Ξάνθη (προς ανατολικά, μέσω Εγνατίας οδού) 38 χλμ., από τις Σέρρες 88 χλμ. και από τη Δράμα 36 χλμ. νομούς με τους οποίους και συνορεύει ενώ η απόσταση των 168 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (προς δυτικά, μέσω της Εγνατίας) καλύπτεται πλέον σχεδόν σε 1,5 ώρα.
Το νησί της Θάσου απέχει 16 ναυτικά μίλια. Πρόσβαση υπάρχει μέσω συχνών δρομολογίων ferry ή δελφινιών από την πόλη της Καβάλας ή με ferry από την Κεραμωτή.

Share

2009©Kavalacity.net