Εκτύπωση

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

dipetheΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του το 1993 και μέχρι σήμερα η προσφορά του στην σύγχρονη πολιτιστική ιστορία της πόλης είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Ένας οργανισμός κάθε άλλο παρά απρόσωπος, που στηρίζεται στο πάθος και το μεράκι των στελεχών του και αποτελεί σημείο αναφοράς στα θεατρικά δρώμενα με τις παραστάσεις που ανεβάζει κάθε χρόνο.

Με δικές του παραγωγές, αλλά και συνεργαζόμενο με άλλους οργανισμούς, αφήνει το στίγμα του ανεβάζοντας έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την ευγενή ψυχαγωγία των θεατών. Οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ είναι παιδικού, σύγχρονου αλλά και κλασσικού περιεχομένου, προσφέροντας έτσι σε μία μεγάλη μερίδα θεατών την ευκαιρία να απολαύσουν χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες θεατρικές βραδιές.

Αλλά φυσικά αυτό που έκανε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σημείο αναφοράς στο πανελλήνιο είναι η οργάνωση και περαίωση του Φεστιβάλ Φιλίππων κατά τους θερινούς μήνες. Ένα φεστιβάλ από τα αρτιότερα στην Ελλάδα, σε ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα αρχαία θέατρα. Περισσότεροι από 20.000 θεατές κάθε καλοκαίρι κάθονται στα μαρμάρινα σκαλοπάτια 2.500 ετών, για να παρακολουθήσουν ένα αρχαίο δράμα, μία παράσταση του Αριστοφάνη ή μία συναυλία καταξιωμένου καλλιτέχνη.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας όμως δε σταματά εκεί τη δράση του. Είναι ένας οργανισμός ανοικτός σε ιδέες και πρόθυμος να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Με το μεγάλης ποσότητας και αξίας βεστιάριό του και όχι μόνο, στηρίζει τις τοπικές θεατρικές ομάδες, προσπαθώντας να αναβαθμίσει την ποιότητα των πολιτιστικών δρώμενων.

Η δράση του όμως έχει να κάνει άμεσα και με τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή. Έως τώρα οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ήταν:

  • ο Δημήτρης Ιωάννου από το 1993 έως το 1996
  • ο Σταμάτης Κραουνάκης από το 1997 έως το 1998
  • ο Περικλής Μιχαηλίδης από το 1998 έως το 1999
  • ο Γιώργος Σίσκος από το 2000 έως το 2003
  • και ξανά ο Δημήτρης Ιωάννου από το 2003 έως το 2009

ενώ σήμερα τη θέση έχει ο Θόδωρος Αμπαζής, που ήδη τα δείγματα γραφής που έχει αφήσει είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά!

Τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στεγάζονται στην οδό Φιλίππου 4 από το Μάρτιο του 2010 κι έπειτα, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2510.220876-7 και το fax 2510.220878.

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

Share

2009©Kavalacity.net